TTTTT (Theo en Tiny Tops TuinToernooi) 2024

TTTTT (Theo en Tiny Tops TuinToernooi) 2024

Er zijn twee soorten schaaktoernooien. Als eerste heb je de open toernooien waar iedereen zich voor mag inschrijven. Bij deze toernooien kun je een leuk potje schaken hoor, maar echte eer is er niet te behalen. En dan zijn er de toernooien waarvoor je uitgenodigd moet worden. Zoals de Sinquefield Cup in de Verenigde Staten, het Tata Steel Chess toernooi in Wijk aan Zee en natuurlijk, als juweel in de kroon; het Theo en Tiny Tops TuinToernooi in Franeker. De winnaar van dit toernooi zal voor altijd in één zucht genoemd worden met de Grote Namen. Capablanca, Carlsen, Kasparov, van Oosterhout. Klinkt goed. Natuurlijk was ik van de partij.

Grappen en grollen daargelaten, het TTTTT is oprecht mijn lievelings toernooi om twee redenen. De eerste is natuurlijk dat het gewoon altijd gezellig is. Ook met dank aan Tiny voor de goede zorgen. De tweede is de locatie. De tuin is mooi aangelegd en goed onderhouden. Ik ben niet de enige die dat vindt; de vogeltjes en zelfs een kolibrievlinder (!) waren het met mij eens. Kortom; een echte top-locatie. 😉 (Sorry als dit begint te klinken als een funda-advertentie. Ik ben gewoon verzot op de oude berken).

Het schaken… tja, we kwamen voor de gezelligheid, toch? 🙂 We waren met acht man en hebben in totaal achtentwintig potjes van 10 minuten geschaakt. Er was dit jaar een hele duidelijke winnaar. Dit jaar was het niet Magnus of Anish, nee dit jaar ging alle eer naar Albert. Met 7 uit 7 was hij ons te sterk af. Gefeliciteerd.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *